هاردهاي SATA و IDE
تكنولوژي ديسك سخت ( HARD DRIVE ) بر پايه پروسس موازي اطلاعات عمل مي كنند و بدين معناست كه اطلاعات به صورت بسته هايي به روشهاهي مختلف ( رندوم ) به باس اطلاعاتي فرستاده مي شوند. اطلاعات از ديسك سخت در فاصله هاي زماني كاملاً تصادفي مي آيند و وارد باس اطلاعاتي شده و در نهايت به سمت مقصد نهايي مي رود. IDE مخفف Integrated Drive Electronics مي باشد همينطور كه مي دانيد رابط IDE گاهي با عنوان ATA شناخته مي شود كه مخفف AT Attachment است.
اين تكنولوژي از سال 1990 به عنوان استاندارد كامپيوترهاي شخصي (PC ) براي هارد ديسك ها بوده است و اين زماني بود كه تكنولوژي مذكور جاي درايوهاي ESDI و MFM را گرفت يعني زماني كه هارد ديسك ها به طور متوسط حجمي معادل 200 مگا بايت داشتند. در سال 1990 اولين هارد ديسك يك گيگا بايتي وارد بازار شد و قيمتي برابر 200 دلار در بازار آمريكا داشت. از آن پس تا كنون IDE تكنولوژي مورد استفاده بوده زيرا هارد ديسكها را با قيمت پايين در اختيار مصرف كننده قرار مي داد، جاي كمتري مي گرفت و سرعت مناسبي داشت.
همتاي IDE در آن زمان SCSI ( كه مخفف Small Computer System Interface است) بود. SCSI كمي از IDE سريعتر است اما بسيار گرانتر است. به علاوه احتياج به خريد يك ادپتر SCSI كه ارزان هم نيست احتياج داريد. به عبارت ديگر IDE بازار هارد ديسكهاي كامپيوتر هاي شخصي را در انحصار خود گرفت. آنطر كه به نظر مي رسد كارخانه هاي معتبر حداقل يك تا دو سال ديگر به توليد هارد ديسكهاي با تكنولوژي IDE ادامه دهند.
هارد ديسكهاي IDE از كابلهاي ريبون پهني استفاده مي كنند كه در داخل كامپيوتر بسيار به چشم مي آيند و مرتب كردن اين كابلها در داخل كامپيوتر خود هنري است.
فناوري RAID چيست؟
◄ RAID چيست؟
RAID مخفف Redundant Array of Independent Disks به معني آرايه پشتيبان ديسکهاي مستقل است. البته معني لغتي آن در انگليسي، يورش است. اين مفهوم بار اول در سال ۱۹۸۷، توسط تيمي سه نفره در دانشگاه کاليفرنيا البته با نام آرايه ديسکهاي پشتيبان ارزان Inexpensive به جاي(Independent) مطرح شد. در سالهاي بعد سازندگان سختافزار آن را به صورت امروزي در آوردند تا توقع قيمت ارزان را از فناوري RAID برطرف کنند. امروزه کاربرد RAID گسترش بييشتري نسبت به معناي آن يافته و فناوري خاصي را تحت پوشش قرار ميدهد که قابليت تقسيم و کپي اطلاعات را بين چندين ديسک دارد.
ساختار هاردديسک هاي جامد يا هاردهاي SSD
هاردديسکهاي جامد (SSD)، دستهاي از ذخيرهکنندهها هستند که برخلاف هاردديسکهاي معمولي که از ديسکهاي مغناطيسي براي ذخيره کردن اطلاعات استفاده ميکنند، از چيپهاي حافظه فلش در درون خود استفاده ميکنند. محبوبيت هاردديسکهاي جامد روز به روز و با کاهش قيمت آنها، بيشتر ميشود. سرعت انتقال اطلاعات در اين نوع هاردديسکها بسيار بالا بوده و بسته به ساختار و فناوري بهکار گرفته شده در آنها ميتواند بين ۱۰۰ تا ۷۰۰ مگابايت بر ثانيه باشد. سريعتر بودن هاردديسکهاي جامد نسبت به هاردديسکهاي معمولي مکانيکي دو دليل عمده ميتواند داشته باشد، اول نبود هيچگونه تبديل براي برگرداندن اطلاعات مغناطيسي به شکل الکترونيکي و دوم اينکه در اين نوع هاردديسکها هيچ جز مکانيکي وجود نداشته و براي دسترسي به اطلاعات نياز به هيچ عمل مکانيکي نيست. در ادامه قصد داريم شما را وارد يک هاردديسک جامد کرده و با اجزاي اصلي آن آشنا کنيم.
آموزش هارد به هارد کردن، پارتيشن بندي
◄ آموزش هارد به هارد کردن
روي برد اصلي کامپيوتر که به آن مادربرد مي گويند معمولا دو سوکت وجود دارد که براي اتصال هارد ديسک بکار مي رود. اگر هارد ديسکتان را پيدا کنيد يک کابل پهن بدان وصل است آنرا دنبال کنيد تا به يکي از اين سوکتها برسيد. آن يکي هم بغل دست همين يکي است. اگر به نوشته هاي روي مادربرد توجه کنيد اين سوکتها بايد به نامهاي IDE1 و IDE2 معرفي شده باشند. معمولا کامپيوتر از IDE1 بوت مي شود پس هاردديسکي که داراي ويندوز يا OS است بايد به اين سوکت وصل شود. هارد ديسکها با نوعي کابل پهن به مادربرد وصل ميشوند که بدان ريبون کابل ميگويند.
آشنايي اوليه با هارد ديسک کامپيوتر
هارد درايو را به اين دليل HDD مي گويند که خلاصه شده عبارت Hard Disk Drive يا گرداننده ديسک سخت است. درون يک هارد درايو شما چيزي به نام «پلاتر» داريد که يک سطح مغناطيسي براي ضبط اطلاعات است و با سرعت بسيار زيادي به دور خود مي چرخد. يک ابزار هم به نام هد در سراسر صفحه مغناطيسي حرکت مي کند و کار خواندن و نوشتن اطلاعات را انجام مي دهد. کار هارد از اين نظر مشابه گرامافون است. اما تفاوت اصلي در اين است که نوک هد هرگز با صفحه مغناطيسي تماس ندارد.
فن هارد ديسك
اين روزها فقط پرسسور (CPU) كامپيوتر نيست كه توليد حرارت مي كند بلكه كارت گرافيك، حافظه ها و هارد ديسك هم هر كدام به تنهايي يك توليد كننده بزرگ حرارت هستند. اما بيشتر افراد به خنك كاري CPU اهميت مي دهند و توجه كمتري به خنك كاري ساير قسمتها مي كنند. تهويه صحيح و جريان هوا كافي در داخل كامپيوتر سبب افزايش عمر كليه قطعات داخل كيس شما مي شود.
يكي از مهمترين قطعات كامپيوتر هارد ديسك آن است. فرض كنيد CPU كامپيوتر شما مشكل دار شود فقط با تعويض آن كامپيوتر بدون مشكل خاصي به كار عادي خود ادامه مي دهد. ولي اگر هارد ديسك شما از بين رفته باشد و شما از اطلاعات و فايل هاي خود Back up (پشتيبان) نگرفته باشيد همه اطلاعات و زحمات شما از بين رفته است. بنابراين نگهداري از هارد ديسك و اطلاعت آن بخصوص براي افراد حرفه اي بسيار مهم است.
چگونه دو كامپيوتر را با كابل USB يكديگر متصل كنيم؟
آيا مي دانيد كه مي توان 2 كامپيوتر را با يك كابل USBــ USB ساده به يكديگر متصل كرد؟
اگر دو كامپيوتر در خانه يا محل كار خود داريد كه براي استفاده اشتراكي از فايلهاي موجود در هر كدام مي خواهيد آن دو را به يكديگر وصل كنيد. اين روش يكي از سريعترين روشهاي موجود است.
براي اتصال دو كامپيوتر استفاده از يك هاب يا روتر هميشه كار معقولي نيست. بلكه استفاده از يك كابل USBــ USB بسيار كاربردي و عملي تر است. با اين روش حتي مي توانيد اتصال اينترنتي را بين دو كامپيوتر به اشتراك بگذاريد.
در اين آموزش كوتاه براي شما نحوه اتصال دو كامپيوتر با يك كابل خاص USBــ USB آموزش داده مي شود.
SATAو IDEچه هستند؟
تكنولوژي ديسك سخت ( HARD DRIVE ) بر پايه پروسس موازي اطلاعات عمل مي كنند و بدين معناست كه اطلاعات به صورت بسته هايي به روشهاهي مختلف ( رندوم ) به باس اطلاعاتي فرستاده مي شوند. اطلاعات از ديسك سخت در فاصله هاي زماني كاملاً تصادفي مي آيند و وارد باس اطلاعاتي شده و در نهايت به سمت مقصد نهايي مي رود. IDE مخفف Integrated Drive Electronics مي باشد همينطور كه مي دانيد رابط IDE گاهي با عنوان ATA شناخته مي شود كه مخفف AT Attachment است.
رفع بد سکتور از هارد دیسک
چگونه بد سکتور هارد را درست کنیم
همچنان که از عمر هارد می گذرد احتمال اشکال پیدا کردن آن بیشتر می شود پس همیشه به فکر تهیه یک نسخه پشتیبان ( Back up ) از اطلاعات مهم خود باشید تا در صورت بروز مشکل آن را بازیابی کنید. و با خیال راخت به فکر تعمیر هارد دیسک خود باشید.
سیستم عامل ویندوز نرم افزارهای کمکی برای هارد دیسک همراه دارد که هارد کامپیوتر شما را اسکن می کند و در صورت بروز اشکال نسبت به رفع آن اقدام می کند.
چگونه اطلاعات را از یک هارد به هارد دیگر کپی کنیم ؟
جهت اجرای این آموزش باید کمی حرفه ای باشید و حواستان را جمع کنید . رایانه ها معمولا دارای یک هارد دیسک هستند . برای اولین قدم بهتر است که پارتیشن های هارد دیسک خودتان را نامگذاری کنید . برای این کار به My Computer رفته و روی یک پارتیشن کلیک راست کنید .
گزینه Properties را انتخاب کنید . در پنجره باز شده شما می توانید نام پارتیشن را تغییر دهید . این کار را برای همه پارتیشن ها تکرار کرده و نام آنها را به خاطر بسپارید .
حالا رایانه تان را خاموش کنید . شما هارددیسکی که می خواهید اطلاعات را از آن کپی کنید در اختیار دارید .
به دقت ان را بررسی کنید .همه هارد دیسکها به وسیله یک نوع کابل به مادربورد متصل می شوند .
ارسال اس ام اس انبوه در سایت بولکیج اس.ام اس
مناسب برای کافی نت ها و شرکت ها و....
ثبت نام رایگان روی عکس زیر یا اینجا کلیک کنید
فقط هزینه اس ام اس را پرداخت می کنید
ما 410 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم